Kicki Nordlund

Ja, vem är jag då??

Hundhotells ägare

Diplomerad Hundinstruktör

Snart utbildad Rallylydnads Instruktör, klar sep-09

Medhjälpare i SShK, aktivitetsområde Uppland

Jag är även aktiv, inom andra uppgifter i SShK.

Medhjälpare i UlKk, Enköpings området.

Anordnar Ring- & koppelträningar. Promenader.

Medlemskap i SShK & SKK, så klart!

Hobby: Hund, hund, hund...och allt vad det innebär!!!!

Chmilla & jag.....

Foto: Lena Ynde-Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är en tjej som är född på slutet av 60-talet (väldigt sent på 60-talet, vill jag tillägga).

Har haft hundar runtomkring mig, hela mitt liv. Jag va den där lilla tjejen, som knackade dörr, i mitt bostadsområde och frågade alla, om jag kunde rasta deras hund. Under min uppväxt, så va jag väldigt bestämd med att "när jag blir stor"....så skulle jag ha hund, även i min familj.

Jag är utbildad Snickare. Har jobbat inom Byggbranchen, Vården, Bensinmacksbiträde, städerska och en hel drös med andra yrken har jag oxå hunnit testa.

Men aldrig riktigt hittat rätt....(förutom nu när "jag blivit stor")

Jag träffade min man, Anders, -84. Vi har 2 underbara barn. En kille, Christoffer "Krille", som är 19 år  och en tjej, Madelene "Madde", som är 16 år.

Vi bor på en avstyckad bondgård, strax utanför Enköping. Vi köpte gården -92 av Anders farmor Elsa. Gården har vi renoverat, men det finns massor kvar att göra ändå, så klart!

I lagårn har vi 21 köttdjur, i blandade åldrar och raser. Men jobbar för att gå över till renrasiga Herrford djur. En drös med lagårds katter finns det oxå givetvis. Vi har testat att ha, höns, grisar, kaniner och får. Men de visade sig att det är nog kor, vi ska hålla på med där ute. Och det har vi gjort i snart 15 år. Varje vår, så har vi kalvningar ute i lagårn. Sååååå mkt glädje, men även stor sorg ibland. Ibland har det varit mkt tungt att vara "månskens-bonde"....men glädjen övervinner all sorg. Man kommer tillbaka fort....man lär sig, rättare sagt!

På gården säljer vi även Björkved och har HundHotell. Veden är Anders grej. Jag pysslar hellre med hundarna....hi hi

Innan jag öppnade HundHotellet på våren 2004, så köpte vi Molly. Det var en ren lyckoträff att vi "hittade" henne. En uppfödare, Gunborg Eriksson på Åhlhöjdens kennel, fanns bara ett stenkast hemifrån oss. Vi skulle "bara" åka och titta......å passade då även på att tinga lilla Molly åt oss....hi hi

Så började jag mitt eget "Hundliv"!!! Egen bernerflicka och eget HundHotell....

HundHotellet har jag i dags dato, drivit i lite över 5 år. . När jag startade HundHotellet, så var jag rätt "grön" inom dom flesta raser. Men i och med att de kommit nya hundar hela tiden (förutom dagishundarna), så har jag lärt mig, mer och mer, för varje hund. Ibland undrar jag hur många hundar, som mina händer har klappat och gosat me...herre gu....de vore skoj att räkna ut!!

Intresset har vuxit för varje hund som kommit och gått. Jag ett sug efter att LÄRA mer. Alla hundar har en egen vilja och intregritet...alla hundar är olika, trots ras och kön.

Jag har ett spännande arbete. Många lösningar på olika beteenden, har jag fått lösa. ALLT går att lösa. Bara man har tålamod och rent hjärta. Och som sagt...jag vill LÄRA mer.

 

Vi har även en lite skrutt på  3,5år här hemma. Chmilla....ett yrväder full av kärlek!! Henne åkte vi INTE till granngårn å hämtade. Näää, 360 mil, tur och retur, upp till Lofoten i Norge. Hon kommer från Roabamsens Kennel, som ägs av Sissel och Bent Vatndal. (som nu flyttad till södra Norge)

Sen 5 år tillbaka så har jag haft planer på att avla. Molly var en perfekt tik på alla sätt och vis. Men tyvärr visade det sig (efter 3 parningar, 3 olika hanar) att den damen var steril. Det var då vi gjorde en Norge tripp.....

Chmilla är även hon ute ur aveln, tyvärr. En underbar tik med ett otroligt gott temprament, som hade kunnat tillföra rasen mkt hela, fria linjer.

Även ännu en liten dam har tillkommit flocken. Lilla Ina, från Berntiers kennel uppe Skärplinge, nästan hemma ;) Hon heter Berntiers Papina och är nu mitt 3:e stora hopp, att få tillföra vår underbara ras något!!! Tredje gången gillt....eller???

Ja....de här va lite om mig och mitt allt, runt omkring!!

Själv är jag en positiv människa, har ett gott hjärta, men med skinn på näsan.

Problem är till för att lösas....

KRAM KICKI