Roabamsen´s Chmilla

    

Reg.Nr       s40774/2006

     HD: A      Ad: Ua       

alias... Chmillabusen....Chmillis.....Chmilla

e: Nuch Max Manus av Hiselfoss

u: Nuch Jomfru Janita av Hiselfoss

Syskon.....huuuugaligen, en hel drös. Kolla på min släkt-sida!

Höjd över havet:  ca 20 mån,    66 cm

Matchvikt:    2 år     52 kg

Intresse:  Gooooosa, puuuuussas, busa, leka, perforerar gärna om de behövs....bada, i ALLT som gör mig de minsta skitig....       å så MATTE...

Meriter: Bir-Valp, Big 3:a

1:a jkk HP,  3:a Ukk,  5:a Ökk

skrivet i höstas -06....

Mmmm....nu har de gått ett tag sen vi fick hem vår lilla Chmilla. Tror nog att det är en blandning av säl & giraff i henne oxå, men enligt reg.papprena, så är hon en renrasig berner!!??

 Chmilla är helt oootroligt underbar, sååå himla tillgiven och go! Hon förgyller allas vardag och de med råge! Hon ger å ger å ger av sig själv....kräver inget tillbaka, förutom PUSSAR. Hon får fart på Molly och har gett oss en Mollymus me BUS.

Chmilla är väldigt självsäker, orädd och nyfiken. Inget stoppar henne om hon vill "fram och förbi"..... Snäll och jätte trevlig, men samtidigt lyhörd när de gäller. Hon "pratar" bra hundspråk och troligen kattspråk oxå hi hi hi!!!

Och är man en liten valp, som Chmilla är, så vill man sova oxå....å de gör hon när och var som helst!!! Henne går det inte att störa...hon SOVER när hon sover!! Dammsaugaren tycker hon om. Den är rolig att leka me..... Blåsen är ännu roligare......där kan man ju jaga strålen luft....å så e de ju sååå skönt!!! 

Måste nog säga att, jag är såååå lycklig, över att få ha Chmilla. Hon har gjort oss ännu mer komplett här i Rickeby! Hon är den underbara lilla Chmilla, vi längtat efter......tack!

                                matte Kicki

 

  2006-03-22
Min släkt

Favorit bilder

2 april -07

Här är Chmilla 1 år, har en höjd på ca 65 cm och en vikt  på ca 45 kg!

Hon beter sig fortfarande som en "Bulldozer", har ingen koll på sin kropp..... plöjer sig fram...överallt, ser sig troligen som en liten valp ännu!!! Tror att hon fortfarande kan springa UNDER andra hundar...så de slutar me att hon springer rakt IN i dom istället....stackarna hi hi hi

Chmilla är en otroligt fantastiskt härlig tjej. Lite knasig ibland, men på ett charmigt sätt, är troligen oxå väääärldens goaste å pussigaste tjej.Hon mognar nog nån gång hon oxå hi hi hi. Men vi/alla älskar hennes underbara sätt att bara vara....."fröken Pom-Pom". Hon är nog egentligen rätt smart, den unga damen....hon veeet hur hon kommer undan och hon veeeeet NÄR det gäller allvar. Lydig är hon oxå...till och från, men mest TILL just nu iallafall.....

Vi har avslutat en unghunds-kurs och har planer på att gå en spår-kurs och självklart blir de en hel del utställningar framöver, några har vi redan hunnit avverka, med blandade resultat....ska bli ett spännande år!!!       Kram/Kicki

Min släkt      Favorit bilder
Foto: Ia.Ynde
November -07

Chmilla är snart 20 månader.....och även snart 2 år, HERRE GUD!! Min bäääbis, blir vuxen hon oxå! Men valp sinnet består. Bus å lek....gos å kärlek, de e de bästa hon vet. Chmilla är en otroligt glad tjej.....de finns INGET ont i henne. Den enda gång jag sett henne morra, lyfta på läppen lite, var när dagishunden Astrid försökte sno Chmillas godis. Annars så är hon en otroligt tålig och underbar tjej. Hon är jätte duktig på hundspråk OCH kattspråk. Bästa kompisen, förutom Mollymusen, är P-H....Per-Håkan. Katt i rasbeskrivningen, men troligen en hund i hjärnan.

Denna dam dras fortfarande åt det blöta hållet. Chmilla är ALLTID blöt eller skitig. Spelar ingen roll hur man än gör. Är hon nybadad inför en utställning...så när man väl står vid ringen, så har nått skit hunnit fastna på henne.....????? Vet INTE hur hon lyckas. Hon verkar vara väldigt tacksam att dregla ner.....för så fort hon hälsat på nån annan hund, så står hon där...lycklig...me ett "skosnöre" över huve eller nacke.....slår aldrig fel.

Det räcker att säga ordet "UT"....eller att ens tänka på de ordet....så sitter de en lerfläck i pälsen på henne.... Hon ÄLSKAR att springa i plöjorna på åkern, gärna strax efter ett regn. Hennes vita tassar syns endast efter bad.( i rent vatten).....Alla som känner Chmilla, klappar henne gärna lite i sidan på halsen......sen räcker det!!! Resten av damen är skitig, blöt och oftast indränkt i nått illaluktande ämne!! Medansom Chmilla själv...ger av heeeela sig....oavsett man vill eller inte. har man kommit i hennes väg, så finns inga hinder (enligt henne) HÄR SKAAAA  GOOOOSAS!!!

Tro inte att du får sitta själv i soffan å glo på Tv inte....nä nä. Sitter man i soffan, så betyder det, enligt Chmilla= GOOOOOOOS!!!!  Spelar ingen roll hur trångt det är, eller huuur upptaget det är. VILL Chmilla gosa, så kommer hon garanterat ner emellan någonstans. Finns de hjärterum, finns de stjärterum!!!!

Chmilla har blivit utställd, ganska många gånger redan, med olika resultat. Nu ska hon få vila från rantandet i ringen ett tag....och så hoppas vi på att hon ska få bli mamma istället!!! Vi planerar att ta en kull på damen  vid nästa löp. Spännande tid framöver.

Finns mycket att berätta om denna lilla pajas.....att beskriva henne med 3 ord, får bli....

                                                KÄRLEK.....LIVSGLÄDJE....LYCKA

                                                                                                     / Kram Kicki